Εκπτωτικό κουπόνι με την εγγραφή σας (SignUp Discount Coupon)

COVID: Για επίσκεψη στο κατάστημα κλείστε πρώτα ραντεβού στο: 6974 635 100

#menoumeasfaleis με μέτρα ΧΑΜ (Χέρια, Απόσταση, Μάσκα)

Θωράκιση γραφείων - Πανεπιστήμιο Αθηνών με χρώμα, φιλμ, κουρτίνα

Φωτογραφίες από τη μόνωση για τη θωράκιση από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, με ακτινο-μονωτικό χρώμα θωράκισης και φιλμ τζαμιών, σε γραφεία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, στεγάζει στον 8ο όροφο γραφεία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η μια πλευρά των γραφείων είναι στραμμένη προς διάφορες κεραίες βάσης κινητής τηλεφωνίας, σε αποστάσεις: 150 μέτρα, 120 μέτρα  (πλ. Κλαυθμώνος), 75 μέτρα (πολυκατοικία) και 100 μέτρα (ταράτσα κτηρίου ΟΤΕ). Ο Τομέας Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής, του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο ΑΘηνών, κλήθηκε να κάνει επίσημες μετρήσεις έκθεσης στην ηλετρομαγνητική ακτινοβολία. Οι μετρήσεις έδειξαν απαγορευτικά υψηλές τιμές. Κρίθηκε απαραίτηση η θωράκιση της πλευράς των γραφείων που είχε προσανατολισμό ακριβώς απέναντι από τις κεραίες αυτές, ώστε να είναι δυνατόν να εργάζονται άνθρωποι στο χώρο αυτό.

Δοκιμάστηκαν διάφορα υλικά ώστε να διαπιστωθεί με μετρήσεις ποιά υλικά είναι καταλληλότερα για τη θωράκιση στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έγιναν δοκίμια με και χωρίς χρήση γείωσης για να διαπιστωθεί η ωφέλεια στη θωράκιση από τόσο κοντινές πηγές ακτινοβολίας. Για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν τόσο δικά μας όργανα όσο και επαγγελματικά όργανα (NARDA SRM-3000), του Τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής, από το Εργαστήριο Βιοφυσικής Ακτινοβολιών, του Καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας κ. Λ.Χ. Μαργαρίτη.

Στην πλευρά που θωρακίστηκε, βάφτηκαν όλοι οι τοίχοι των γραφείων αυτών με οικολογικό χρώμα (μπογιά) ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης, καθώς και κατά τουλάχιστον 1 μέτρο προς κάθε άλλη κατεύθυνση (δεξιά, αριστερά και ταβάνι). Το χρώμα εφαρμόστηκε με 3 χέρια μπογιάς. Κατά την προετοιμασία βαφής, τοποθετήθηκαν ηλεκτρο-αγώγιμες αυτοκόλλητες ταινίες για την συλλογή των ηλεκτρικών πεδίων που εκπέμπονται μαζί με τα ραδιοσήματα. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά πλακίδια γείωσης που μεταφέρουν με καλώδιο τα ηλεκτρικά πεδία που συλλέγουν οι παραπάνω ταινίες σε πρίζες, που συνδέονται με τη σειρά τους στη γείωση του κτηρίου. Τέλος σε όλα τα παράθυρα της πλευράς αυτής, τοποθετήθηκε φιλμ τζαμιών ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης, υψηλής ποιότητας και απόδοσης μόνωσης.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς τοποθετούμε τα υλικά θωράκισης με υποδειγματικό επαγγελματισμό, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και αναλυτικές οδηγίες του κατασκευαστή των υλικών.

Κατόπιν εφαρμογής όλων των υλικών θωράκισης, ο Καθηγητής κ. Λ.Χ. Μαργαρίτης κλήθηκε να κάνει εκ νέου μετρήσεις εκ μέρους του Πανεπιστημίου και να γνωματεύσει για το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων από τον Καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας κ. Λ.Χ. Μαργαρίτη, κρίθκαν εξαιρετικά.

All images Copyright © John Maroudas
Εμφάνιση 1 έως 24 από 33 (2 Σελ.)